Kjoleguide

Inspirasjon og veiledning for å finne den riktige kjolen etter din kroppstype!

 

Timeglass

Kroppstypen kjennetegnes av symmetri, en tydelig midje og at skuldrene og hoftene er omtrent like brede.

Tips: Timeglass-figuren kan bære det meste, men velg gjerne kjoler som fremhever og understreker midjen din. Skjørtet eller underdelen på kjolen kan gjerne være ettersittende eller A-formet for å fremheve dine former.

 

Coctailglass

Denne kroppstypen kjennetegnes av at man ikke har en definert midje og at man er bredere oventil og smalere nedentil.

Tips: En vakker kjole med drapering i front er med på å utligne volumet på overkroppen og skaper mer symmetri. Velg gjerne en kjole som har litt lengde, men som samtidig viser frem dine flotte ben.

 

Oval

Kjennetegn er volum over brystet og magen, litt eller ingen midje og slankere underkropp.

Tips: Ett empiresnitt er med på å gjøre underkroppen lang og harmonisk helt oppe fra brystet. En V-utskjæring vil bryte brystpartiet og virke flatterende.

 

Kurvet

Denne kroppstypen kjennetegnes av at skuldre og hofter er omtrent like brede, litt midje og gjerne volum over brystet, rumpe eller begge deler.

Tips: Omslagskjole er en perfekt kjoletype for deg! Den vil balansere de flotte kurvene dine og fremheve midjen din. Med en V-utringning vil fokuset være på midten av kroppen din og fremheve symmetri. Lengde som er til knærne eller rett over vil supplere kroppen din veldig fint.

 

Atletisk

Kroppstypen kjennetegnes av lite former, noen ganger lengre overkropp i forhold til underdelen, eller lange ben og smale hofter.

Tips: Velg en kjole med belte i livet eller markert midje, dette vil tilføre femininitet og former. Lange kjoler kan du bære best av alle!

 

Dråpe

Kjennetegn på denne kroppstypen er at skuldrene er smalere enn hoftene, og med volum og former rundt hofte og rumpe. Ofte en tydelig midje og noen ganger kan overkroppen virke litt kort.

Tips: Velg en kjole som fremhever overkroppen din! Det kan gjerne være en litt ettersittende kjole med detaljer på overkroppen, en åpen hals eller fin skulderåpning. Dette vil skape balanse og harmoni mellom overkropp og underkropp.